Főoldal | Itt élünk | Bemutatkozás | Pártunkról | Videók | Írásaink | Beszámolók | Fotógaléria | Ajánló | Linkek | Írjon nekünk!

Aktuális Jobbik

Választási program

Fontos linkek

kecel.hu

Browse archives
« August 2017
Mo Tu We Th Fr Sa Su

Tormay Cécile: Bujdosó könyv

Tue, 2007-02-06 08:51

Tormay Cécile a XX. század első felének legnagyobb magyar írónője. Leghíresebb könyve a Bujdosó könyv címet viseli. A könyv 1918. október 31-től, naplószerűen írja le az eseményeket egészen 1919. agusztus közepéig, a Tanácsköztársaság bukásáig. A bujdosó ő maga, aki számkivetve bolyongott, de mindig hazai földön, feje fölött a kommunizmus halálos ítéletével.

A könyv hitelesen ábrázolja az akkori történéseket, kik, milyen célból, kiknek a támogatásával, segítségével csinálták az őszirózsás forradalmat, milyen állapotok uralkodtak ebben az időben Budapesten, és hogy Károlyiék miként készítették elő a terepet a kommunistáknak. A Tanácsköztársaság alatt az írónőnek már menekülnie, bujdósnia kellett, de ennek ellenére folytatja feljegyzéseit a proletárdiktatúra kegyetlenségeiről, borzalmairól, hazugságairól.

Mindenki figyelmébe ajánljuk ezt a könyvet, hisz egy átlagos ember sajnos nagyon keveset tud ezekről az eseményekről. Ebben a könyvben viszont egy olyan hiteles személy leírásaiból ismerhetjük meg ezeket az eseményket, aki mindezt átélte.

Üzenet

„Nem volna más vallás,
Nem volna csak ennyi:
Imádni az Istent
És egymást szeretni...
Karácsonyi rege
Ha valóra válna,
Igazi boldogság
Szállna a világra...”
Ady Endre

Keressen minket az alábbi közösségi oldalakon!

Elérhetőségek
A Jobbik Keceli Szervezetének elérhetőségei:

Telefon:

E-mail cím: